Претставување на броеви во компјутер. Претставување на алгоритми :


Програмирање, редоследна и изборна контролна структура :

 

  • Програмирање и програмски јазици превземи
  • Процес на изработка на една програма превземи
  • Презентација на готов програмски код превземи
  • Основни елементи на програмски јазик превземи
  • Аритметички операции и логички изрази превземи
  • Основни типови на податоци и доделување вредност на променлива превземи
  • Структура за избор од две можности превземи
  • Структура за избор од повеќе можности превземи

Googlе Translate

Присутни

Денес553
Вчера473
Оваа недела2095
Овој месец12874
Вкупно757466

Во моментов присутни

7
корисници

Четврток, 24 Јуни 2021 23:45
СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија