Гимназијата е стратешки партнер во проектот STEAM

Во периодот од 2019 до 2021 година, Гимназијата е стратешки партнер во проектот за иновации и добри практики Educational Info-graphic for STEAM. Партнерството се состои од шест училишта од Полска, Италија, Шпанија, Романија, Грција и Македонија, како и здруженија и асоцијации од Кипар, Италија и Португалија.

Наставниците по математика и природни науки од сите партнерски држави развиваат и креираат визуелни едукативни материјали во форма на инфографици кои ќе се применуваат за време на наставата ширум училиштата низ Европа.

Educational Infographics For STEAM

1
2
1
2
1/2 
start stop bwd fwd

 

<

Googlе Translate

Присутни

Денес97
Вчера533
Оваа недела1710
Овој месец15605
Вкупно776097

Во моментов присутни

3
корисници

Четврток, 29 Јули 2021 04:47
СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија