Олимпијада по Руски јазик

На 20.04.2019 година на Филолошкиот факултет во Скопје се оддржа јубилејната државна 50-та Олимпијада по Руски јазик. Ученици од Гимназија ,,Кочо Рацин" Велес земаа учество и ги освоија следните награди:

Второ место на државно ниво - Ленче Ѓорѓиова од II-5клас.

Четврто место на државно ниво - Викторија Јорданова II-5 клас.

Петто место на државно ниво - Вилијам Виларов II-5 клас.

Шесто место на државно ниво - Павел Јовев II-5 клас.

1
2
3
4
5
6
1/6 
start stop bwd fwd

 

Одговорeн професор:

Панче Ташковски

Googlе Translate

Присутни

Денес289
Вчера343
Оваа недела1517
Овој месец632
Вкупно590533

Во моментов присутни

3
корисници

Четврток, 02 Јули 2020 20:04
СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија