ЕДУКАТИВНА РАБОТИЛНИЦА

По повод Патрониот празник на училиштето и јубилејот 165 години гимназиското образование во Велес, беше одржана едуктивната работилница „Дигитален музеј: Виртуелна прошетка низ архивскта граѓа на фондот Кочо Рацин“.

1
2
3
4
1/4 
start stop bwd fwd

 

На истата, учениците од прва година имаа можност да ги проследат оргиналните фотографии, работните белешки, дописните картички, изворните документи, книжевно-поетските ракописи и други архивско-историски материјали поврзани со Кочо Рацин (1908-1943) - патронот на Гимназијата и основоположникот на современата македонска литература.

Едукативната работилница ја подготви и реализираше проф. д-р Бошко Караџов.

Googlе Translate

Присутни

Денес84
Вчера207
Оваа недела471
Овој месец4320
Вкупно1059377

Во моментов присутни

2
корисници

Среда, 27 Септември 2023 13:13
СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија