ПРОМОЦИЈА НА СТИХОЗБИРКАТА „ИСКОНСКИ ДАРУВАЊА“ ОД БОЖИДАР ЈОВИЌ

На 27 мај 2019 година, во Ликовниот салон се одржа промоција на стихозбирката „Исконски дарувања” од Божидар Јовиќ. Во издание на издавачката куќа „Просветно дело”, а со поддршка на Клубот на писатели „Коста Солев Рацин”, Градската библиотека „Гоце Делчев“ и Општина Велес, беше промовирана оваа нова стихозбирка. Промотори на истата беа: Лила Арсова и Јасмина Георѓиева.

1
2
3
4
5
1/5 
start stop bwd fwd

 

На промоцијата по вторпат учество земаа ученици од СОУ„Гимназија Кочо Рацин”. Избор песни од стихозбирката рецитираа учениците: Симона Мицева од I-2 клас, Матеа Несторова и Меланија Стојанова од I-3 клас, Марко Инѓилизов од I-1 клас, Филип Јованов I-2 клас и Даниел Караманов I-3 клас.

Одговорeн професор:

Александра Стојановска

Googlе Translate

Присутни

Денес209
Вчера314
Оваа недела1099
Овој месец2345
Вкупно514241

Во моментов присутни

1
корисници

Четврток, 23 Јануари 2020 18:16
СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија