Државен натпревар по хемија

На ден 18 мај 2019 година, се одржа Државниот натпревар по хемија, во организација на Сојузот на хемичари и технолози на Македонија, на Природно – математичкиот факултет во Скопје, на Институтот по хемија.

На натпреварот учествуваа тројца ученици од СОУ „Гимназија Кочо Рацин“ – Велес, натпреварувајќи се во две категории (I и II категорија). Учениците Филип Јованов од I-2 клас, Паола Кадиева од II-1 клас и Тамара Трајановска од II-5 клас. Нашите ученици постигнаа солидни резултати и беа пофалени на овој натпревар.

1

Им честитаме на учениците.

Ментор:

Марјан Стојановски

Googlе Translate

Присутни

Денес133
Вчера406
Оваа недела4136
Овој месец13875
Вкупно480117

Во моментов присутни

7
корисници

Недела, 20 Октомври 2019 05:46
СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија