ОПШТИНСКИ НАТПРЕВАР ПО ХЕМИЈА

На 16 март 2019 година, се одржа Општинскиот натпревар по хемија, во организација на Сојузот на хемичари и технолози на Македонија, во просториите на ООУ „Васил Главинов“ – Велес.

1
1/1 
start stop bwd fwd

 

На натпреварот учествуваа ученици од прва и втора година од СОУ „Гимназија Кочо Рацин“ – Велес, натпреварувајќи се во прва и втора категорија и постигнувајќи доста солидни резултати. Голема благодарност до нашите ученици: Лилјана Ристова и Марко Инѓилизов од I-1 клас; Паола Кадиева од II-1 клас; Сара Николовска од II-3 клас; Тамара Трајановска од II-5 клас.

На Регионалниот натпревар кој ќе се одржи на 6 април 2019 година, се пласираа следниве ученици: Лилјана Ристова и Филип Јованов (од прва година); Паола Кадиева, Сара Николовска и Тамара Трајановска (од втора година).

Им посакуваме голем успех и добар пласман на нашите ученици.

Ментори: Петранка Стојанова , Марјан Стојановски

 

Googlе Translate

Присутни

Денес632
Вчера650
Оваа недела2080
Овој месец2501
Вкупно507911

Во моментов присутни

3
корисници

Недела, 15 Декември 2019 19:53
СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија