ФИЛИП И БОРИС – ПОБРЗО ЗАКРЕПНУВАЊЕ

Во организација на Сојузот на училишен спорт на Велес во изминатиов период се одиграа општинските натпревари во кошарка во машка и женска категорија. Резултатскиот аспект при секое натпреварување е значаен, меѓутоа позначајна е пораката која што Гимназијалците и тимовите од останатите средни училишта ја испратија до повредените членови од нашиот кошаркарски тим Филип Камчев и Борис Даев за побрзо опоравување и враќање помеѓу своите соученици и наставници.

1
2
3
4
5
1/5 
start stop bwd fwd

 

Нашата Гимназија достојно и солидно беше претставувана од следниве ученици: Андреј Ковиловски, Александар Ристовски, Злате Недев, Мартин Стојанов, Донче Бојчев, Бојан Ѓорѓиев, Гоце Караџолов, Ангел Кирков, Иван Саздов, Петар Лазаревски, Илијан Лазаревски, Ѓоре Николов, Марија Мирова, Сања Илијевска, Даниела Николовска, Ивана Андреевска, Тамара Мишеска, Надица Камчева, Марија Алексовска, Мила Пачукова и Ивона Србова под менторство на професорот Зоран Јованов, освојувајќи ги вторите места во двете конкуренции.

АКТИВ ПО СПОРТ И СПОРТСКИ АКТИВНОСТИ

Googlе Translate

Присутни

Денес606
Вчера650
Оваа недела2054
Овој месец2475
Вкупно507885

Во моментов присутни

3
корисници

Недела, 15 Декември 2019 19:23
СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија