Еко - конкурс

На распишаниот еко-конкурс, од страна на програмата „Млади репортери за животната средина“, која што е во сопственост на Фондацијата за еколошка едукација, активно учество зема и ученикот Петар Андреев од 1-5 клас, под менторство на Цветанка Карамаркова, професор по македонски јазик и литература.

20160531 141922 01

Од понудените три категории: новинарска статија, фотографија и видео, Петар пишуваше новинарска статија на тема „За 10 години наместо црн рид, зелена полјана“. Од вкупно 20 пријавени средни училишта, според националните критериуми, Петар го освои третото место, а со тоа се здоби и со национален сертификат.

Честитки за нашиот ученик, и во иднина му посакуваме многубројни награди и успеси!

Одговорен професор:

Цветанка Карамаркова

Googlе Translate

Присутни

Денес374
Вчера879
Оваа недела2160
Овој месец15271
Вкупно396172

Во моментов присутни

3
корисници

Среда, 19 Јуни 2019 11:35
СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија