МЕЃУНАРОДЕН НАТПРЕВАР ПО ЛАТИНСКИ ЈАЗИК

Неколку години наназад учениците од Гимназијата се вклучени во меѓународниот натпревар по латински јазик, организиран од ,,Еурокласика“-меѓународно здружение на класични филолози.Оваа година се натпреваруваат шест ученички од нашата Гимназија, под менторство на професорката Лилјана Стрезовска-Темовска. Учениците се здобија со следните дипломи:

Златна диплома:

  • Манева Марија IV-6
  • Станоева Моника IV-5

Сребрена диплома:

  • Павловска Дајана IV-3
  • Бошкова Елица IV-4
  • Николовска Моника IV-5
  • Стојкова Сара IV-6
lat1
lat2
lat3
1/3 
start stop bwd fwd

 

Googlе Translate

Присутни

Денес435
Вчера854
Оваа недела6404
Овој месец10869
Вкупно454901

Во моментов присутни

7
корисници

Недела, 15 Септември 2019 12:50
СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија