МЛАДИТЕ СРЕДНОШКОЛЦИ ПОВТОРНО ЈА ДОКАЖАА СВОЈАТА ХУМАНОСТ

На ден 26 декември 2018 година, во салата „Бели Мугри“, младите актери – ученици при СОУ „Гимназија Кочо Рацин“, повторно ја изведоа театарската претставата „Ревизор“ од Николај Василевич Гогољ.

1
2
3
4
5
1/5 
start stop bwd fwd

 

Комедијата која е извонредна карикатура и жестока сатира на руското провинциско чиновништво во триесеттите години на XIX век, со воодушевување беше проследена од публиката.

Комедијата која е извонредна карикатура и жестока сатира на руското провинциско чиновништво во триесеттите години на XIX век, со воодушевување беше проследена од публиката.

По тој повод им искажуваме голема благодарност за нивната поддршка и хуманост што ја покажаа.

Се надеваме дека со ваквите хумани проекти ќе продолжиме во иднина, а единствена цел ни е да им помогнеме на оние на кои помошта им е неопходна.

Одговорни професори: Александра Стојановска, Весна Павлова

 

Googlе Translate

Присутни

Денес375
Вчера879
Оваа недела2161
Овој месец15272
Вкупно396173

Во моментов присутни

4
корисници

Среда, 19 Јуни 2019 11:36
СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија