ПРОЕКТ „МАГИЧНА ИНТЕРКУЛТУРАЛНА МРЕЖА НА ПРИЈАТЕЛСТВО“

Проектот „Магична интеркултурална мрежа на пријателство“ (A Magical Internacional Friendship Network), во нашето училиште започна да се изведува на 24 октомври 2018 година, во којшто учествуваат вкупно 30 ученика од прва година.

1
2
3
4
5
1/5 
start stop bwd fwd

 

Проектот има за цел – интеркултурално да ги поврзе децата, припадници на различни народи, по пат на заедничко учење за другите народи, нивните земји и култури.

 

Целта на проектот е остварување на четвртата, од седумнаесетте развојни цели на Обединетите нации за квалитетно образование.

 

Првата задача од овој проект, која траеше една недела, беше учениците да истражат една земја по нивни избор. Учениците се определија за Тајланд, истражуваа и подготвија презентација, со што успешно ја завршија задачата.

 

Одговорeн професор, Елизабета Николовска

 

Googlе Translate

Присутни

Денес310
Вчера409
Оваа недела1880
Овој месец6062
Вкупно347659

Во моментов присутни

4
корисници

Четврток, 21 Март 2019 23:52
СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија