ТЕОРЕТСКА И ПРАКТИЧНА НАДГРАДБА НА ПРЕДМЕТНИТЕ ПРОГРАМИ ОД ФИЛОЗОФСКИОТ КОРПУС ПРЕДМЕТИ

Во рамките на проектот на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ насловен: „Теоретска и практична надградба на предметните програми од филозофскиот корпус предмети (филозофија, логика, етика и естетика) за средно образование“, кој го спроведува Институтот за филозофија при Филозофскиот факултет, на 26 октомври 2018 година, беше одржан семинар за наставниците од средните училишта во Република Македонија кои ги реализираат и спроведуваат предметните програми од филозофскиот корпус предмети.

1
2
3
1/3 
start stop bwd fwd

 

На семинарот, како преставник на Гимназијата, учестуваше предметниот наставник д-р Бошко Караџов, кој ги сподели педагошките искуства од спроведувањето на овие предметни програми во Гимназијата и предложи нови дидактички насоки и методички содржини во однос на потребата од теоретска и практична надградба на предметните програми од областа на филозофијата.

 

Googlе Translate

Присутни

Денес311
Вчера409
Оваа недела1881
Овој месец6063
Вкупно347660

Во моментов присутни

5
корисници

Четврток, 21 Март 2019 23:52
СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија