55.Рацинови средби

Почетокот на 55.Рацинови средби започна на 14 јуни на планината Лопушник. Се одбележа 75 годишнината од смртта на поетот и борецот Коста Солев Рацин.

1
2
1
2
1/2 
start stop bwd fwd

 

Му оддадоа почит претставници на двете општини-Велес и Кичево, Сојузот на борците од Велес и Кичево,извидници, пропадници од војската на АРМ,ученици и наставници. Во негова чест беше положено свежо цвеќе и беа прочитани стихови од извонредното дело ,,Бели Мугри".

Од нашата гимназија присуствуваа професорката по географија Славица Спасевска и ученичката Марија Давчева која ја прочита песната ,,Татунчо" од ,,Бели Мугри".

 

Googlе Translate

Присутни

Денес208
Вчера240
Оваа недела208
Овој месец6587
Вкупно291465

Во моментов присутни

5
корисници

Понеделник, 24 Септември 2018 18:22

Распоред на часеви

raspored dzvonenje

СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија