Настани

naslovna

По повод Патрониот празник на нашето училиште, на 17 декември 2018 година, Стручниот актив по природни науки, ја реализираше активноста: „Училница – работилница“...

Повеќе: УЧИЛНИЦА – РАБОТИЛНИЦА

naslovna

Доделувањето на наградите од ликовниот конкурс и литературниот конкурс на мајчин јазик започна со настапот на членовите на хорот на нашето училиште кои ја изведоа химната на нашиот град посветена на Миле Поп-Јорданов и музички аранжман подготвен според познатата Рацинова балада...

Повеќе: ДОДЕЛУВАЊЕ НА НАГРАДИТЕ ОД ЛИКОВНИОТ И ЛИТЕРАТУРНИОТ КОНКУРС НА МАЈЧИН ЈАЗИК

naslovna

На ден 26 декември 2018 година, во салата „Бели Мугри“, младите актери – ученици при СОУ „Гимназија Кочо Рацин“, повторно ја изведоа театарската претставата „Ревизор“ од Николај Василевич Гогољ...

Повеќе: МЛАДИТЕ СРЕДНОШКОЛЦИ ПОВТОРНО ЈА ДОКАЖАА СВОЈАТА ХУМАНОСТ

naslovna

На 19 декември 2018 година, се обидовме холот на нашето училиште да го пресоздадеме во ликовна галерија и ги изложивме делата на младите сликари. Ги доделивме наградите за творбите на литературниот конкурс на странски јазици и благодарниците за ликовниот конкурс и се вклучивме во одбележувањето на Денот на нашето училиште...

Повеќе: ЛИКОВНА ИЗЛОЖБА „ОВА СУМ ЈАС“

Страница 1 од 65

Googlе Translate

Присутни

Денес164
Вчера251
Оваа недела669
Овој месец4014
Вкупно325791

Во моментов присутни

3
корисници

Среда, 16 Јануари 2019 18:08
СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија