Access

Размена на ученици

razmena ucenici

Е-дневник

e dnevnik

Математички лавиринт

mat lab

ТРЕТА РАБОТИЛНИЦА ОД ПРОЕКТОТ „ЧИТАЈ МЕЃУ РЕДОВИ“

На третата едукатина работилница за Медиумска писменост и критичко размислување, одржана во Гимназијата „Кочо Рацин“ во Велес, се дискутираше на веќе посочените теми од страна на учениците, учесници во проектот: Потреба од театарска младинска сцена; Катастрофални услови за тренинг во салата на ООУ „Блаже Конески“; Финансирањето на спортските клубови во градот; Одолговлекување на судските процеси; Проблемот со бездомните кучиња и уште неколку други теми.

1
2
3
4
1/4 
start stop bwd fwd

 

Учениците, заедно со новинарот Саше Димовски и со проектниот координатор, ги детектираа и изворите, односно соговорниците со кои тие ќе разговараат на темите што сами ги предложија на едукативните работилници. Потоа ќе следи снимање на прилозите кои ќе бидат финален производ на учениците, вклучени во проектот „Читај и меѓу редови“.

Прилозите што ќе ги подготват учениците заедно со проектниот тим и експертот-новинар, ќе бидат објавени на регионалниот веб-портал „Дума.мк.“

Одговорeн професор, Магдалена Сарагинова

Googlе Translate

Огласна табла

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Годишна сметка за 2018 година.

Размена на ученици

Размена на ученици во Cordoba, Spain повеќе 

Размена на ученици во Plymouth, UK повеќе 

Размена на ученици во Lutraki, Greece повеќе 

Размена на ученици во Bratislava, Slovakia повеќе 

Размена на ученици во Strasbourg, France повеќе

Размена на ученици во Mardin, Turkey повеќе 

Размена на ученици во Cluj, Romania повеќе 

Присутни

Денес221
Вчера688
Оваа недела2984
Овој месец13929
Вкупно438293

Во моментов присутни

1
корисници

Петок, 23 Август 2019 09:43

Распоред на часеви

   

   


Baner erazmus


Категорија: Натпревари

 • СИТЕ СМЕ ИСТИ – СИТЕ СМЕ РАЗЛИЧНИ

  naslovna

  По повод одбележување на Денот на училиштето на ССОУ „Димитрија Чуповски“, беше распишан литературен конкурс на тема: „Сите сме исти – сите сме различни“. На литературниот конкурс...

   
 • Регионални натпревари Музичка Уметност

  naslovna

  СОУ Гимназија Кочо Рацин Велес се претстави со Вокално-Инструментален состав од пет членови...

   
 • ОПШТИНСКИ НАТПРЕВАР ПО ХЕМИЈА

  naslovna

  На 16 март 2019 година, се одржа Општинскиот натпревар по хемија, во организација на Сојузот на хемичари и технолози на Македонија, во просториите на ООУ „Васил Главинов“ – Велес...

Категорија: Еразмус

 • Еразмус +, Латвија 2016

  naslovna

  По самиот крај на учебната година, во периодот од 20.06.2016 до 27.06.2016, шест ученика од нашата Гимназија: Александра Мечкаровска, Горјан Марков, Дона Жарова...

   
 • РАЗМЕНА НА УЧЕНИЦИ ПРЕКУ ПРОЕКТИ ВО ПРОГРАМАТА ЕРАЗМУС+

  naslovna

  Учесници на краткорочна размена во рамките на проектот findNANO во Италија 15-22 февруари 2019 се...

   
 • Избор на лого

  Logo pocetna

  По јавниот конкурс за дизајн на логото за проектот „Математички лавиринт“ и јавното гласање на страната на Гимназија, избрано е идејното решение...

СОУ„Гимназија Кочо Рацин“- Велес

СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија