Кочо Рацин - Коста Солев

racin2

Коста Солев е роден на 22 декември 1908 година во Велес, во семејството на сиромашниот грнчар Апостол Солев. Имал гладно и сиромашно детство во кое многу работел и учел. Рано го сфатил ропскиот живот на македонскиот народ и затоа уште во детството кај него се јавила омраза кон експлоататорите.

Повеќе

Е-дневник

e dnevnik

ДИЦ

dic

Реклама

Baner

Огласна табла

Приговори на резултатите од екстерното тестирање може да се поднесат на 26, 29 и 30.06.2015 год.

Резултати од екстерното тестирање одржано во Јуни месец повеќе

Соопштение за учениците од четврта година за полагање на државна, училишна матура итн. клик на повеќе

Поставени се прашањата за екстерно тестирање за учебната 2014/2015 година. За да ги проверите прашањата клик на повеќе

Известување за државна матура во учебната 2014/15 год. клик на -->повеќе

Екстерно тестирање

eksterno

Присутни

Денес155
Вчера346
Оваа недела1033
Овој месец2834
Вкупно33429

Во моментов присутни

6
корисници

Среда, 08 Јули 2015 08:29

Распоред на часеви

raspored dzvonenje


Baner erazmus


Категорија: Натпревари

 • Ракометни пријателски натпревари

  P2050281

  На 5.2.2015 година во училишната сала на СОУ „Кирил и Методиј“ - Неготино гостуваше ракометната машка и женска екипа на нашата Гимназија.

   
 • Државен натпревар по хемија

  hemija

  Во организација на Сојузот на хемичари и технолози на Р.Македонија, на 25 мај 2014 година, на Институтот за хемија на Природно-математичкиот факултет во Скопје, се одржа првиот Државен натпревар по хемија за учениците од средните училишта во републиката.

   
 • Оштински ракометен натпревар

  P2240153

  Општинскиот натпревар во ракомет меѓу екипите на СОУ„Гимназија Кочо Рацин“ и ССОУ„Димитрија Чуповски“ се одржа на 24.2.2015 година со постигнат резултат 24:01

СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес

СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија